Váltó-sáv Alapítvány

Továbbképzési program a prevenciós munkában pedagógusok, kulturális szakemberek részére – képzési programok módszertana, ismeretanyaga (2019.03.23.)

 

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület és a Váltó-sáv Alapítvány munkatársai  prevenciós műhelymunkát tartottak az EFOP-5.2.1-17-2017-00003 azonosítószámú, A közösségi bűnmegelőzés modellje című pilotprojekt kapcsán 2019. március 23-án Debrecenben.

 

A találkozó célja annak a képzésnek az összeállítása volt, ami elsődlegesen az „Ifjúsági bűnmegelőzési közösségszervező programban” együttműködő mentortanárok fejlesztésére és továbbképzésére irányul. Emellett az együttműködő oktatási intézmények valamennyi pedagógusa és segítő szakembere számára elérhetővé tesszük ezt a lehetőséget. A program kapcsán az alábbi 4 oktatási intézménnyel működünk együtt:

 

1. Szent Gellért Katolikus Általános Iskola Pélyi Petőfi Sándor Tagiskolája

2. Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

3. Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Szakgimnáziuma, Nagykálló

4. Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet

 

A képzést a pedagógusok továbbképzési rendszerében akkreditáltatjuk, ezáltal a résztvevő pedagógusok számára a kötelező továbbképzésük keretében elszámolható képzés lesz. Ez a projektelem 4 csoportnak, csoportonként 10 fő számára lesz elérhető 30 órás időkeretben, amely összhangban van a projektben vállaltakkal. Legfőbb célunk az, hogy a pedagógusok számára bemutassuk az „Ifjúsági bűnmegelőzési közösségszervező programot” és felkészítsük őket arra a módszertanra, amellyel egy gyakorlatban alkalmazható eszközt adunk nekik a média- és internetbűnözés csökkentésére és a hatékony közösségépítésre.