Váltó-sáv Alapítvány

12. Prevenciós műhelymunka

 

2022. február 25.

 

Eredmények, mérések, hatások, kimenetek – záró prevenciós műhelymunka

 

A Váltó-sáv Alapítvány és a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület záró prevenciós műhelymunkájára került sor 2022. február 23-án az EFOP-5.2.1-17-2017-00003 projektben.

A szakmai tervben meghatározott műhelymunka témája volt: a pilot projekt eredményeinek, méréseinek, hatásainak áttekintése, valamint a projekt szakmai és pénzügyi zárásának átgondolása.

Mindemellett a projekt időtartamának meghosszabbításáról egyeztetett a konzorcium, amelyre a pandémia miatt került sor. Ennek megfelelőn módosításra került a  költségvetés, a HR terv és a szakmai tevékenységeket is ehhez igazítottuk.

A KultúrÁsz Egyesület által megvalósított Ifjúsági Bűnmegelőző Közösségszervező Program eredményeképpen létrejött két olyan közösség, amely a projekt szellemiségében, de már a program zárulta után is működik. Az egyik ilyen közösség a Debreceni Egyetemen jött létre, ahol a Közösségszervezés szakos fiatalok Filmklubot működtetnek az egyetemi polgároknak. A másik közösség a pélyi általános iskolában szerveződött, ahol a programban érintett tanulók mentor tanáraik támogatásával és az iskola további tanulóival együttműködésben működtetnek kisközösséget. Ezeknek a közösségeknek a támogatására 3 napos bentlakásos közösségi táborhoz, illetve egynapos közösségi programhoz nyújtunk szakmai segítséget és anyagi támogatást.

Mindemellett a pilot projekt főbb eredményeinek, jó gyakorlatainak megosztására Tapasztalatmegosztó konferenciát tervezünk megvalósítani 2022. tavaszán.

A fentiek szakmai szempontú áttekintése és az ezzel kapcsolatos feladatok felosztása jelentette a záró prevenciós műhelymunka fő feladatát.