Váltó-sáv Alapítvány

10. Műhelymunka

 

2021. október 10.

 

Módszertani és szakmai összegzés primer és szekunder kriminálprevenciós részfejezeteknek a kidolgozása, tematikája, tartalma

 

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület és a Váltó-sáv Alapítvány 10. műhelymunkájára került sor 2021. október 08-án. A legutóbbi műhelymunka óta eltelt időben a konzorciumi partnerek folyamatosan dolgoztak, igazodva a pandémia miatt kialakult helyzethez. A koronavírus járvány hatására a projekttevékenységek időbeli átütemezésére, jó módszerek bevezetésére is szükség volt. Az online térben nem csak a projekt egyeztető megbeszélései zajlottak. Az Ifjúsági Bűnmegelőző Közösségszervező Programban is módszertani váltásra volt szükség. Online csoportos és egyéni coaching alkalmak, online előadások, online térben megvalósuló tréningek alkalmazása vált szükségessé az elindult fejlesztési folyamatok fenntartása és folytatása érdekében. Mindez pedig nem csak a célcsoporttagok, de a velük kapcsolatban lévő mentortanárok, foglalkozásvezető szakemberek számára is az online térben zajló fejlesztések lehetőségének elsajátítását, tanulását jelentette. A műhelymunka egyik része ezeknek az online térben szerzett tapasztalatoknak a feldolgozását, megvitatását jelentette.

A műhelymunka második részében a módszertani és szakmai összegzés primer és szekunder kriminálprevenciós részfejezeteknek a kidolgozásáról, tartalmi felépítésének átgondolásáról szólt.