.
  
 

 

e-mail


 

 

 

 

 


 
 
 


 
 

 

 

 

Csomópont Kalocsán (a CsóKa-program): közösségfejlesztés és hátránykompenzáció

EFOP-1.3.7-2017-00067

 

 

Kedves Címzett!

 

Ezúton tájékoztatlak, hogy a Váltó-sáv Alapítvány Kortárs/sorstárssegítő képzést (30 óra -  E-000363/2014/D002) szervez azoknak, akiket a téma és terület – fogvatartottak és szabadultak társadalmi és munkaerő-piaci beilleszkedésének támogatása – érdekel, és erről többet szeretnének tudni, a szociális munka e speciális és hiányterületében van kedvük és lelkesedésük fejlődni!

 

A képzés célja : kortárs/sorstárs segítő képzése, kinek legfontosabb szerepe az, hogy értő társ; előnye, hogy "mindig kéznél van", nem kell intézményes megoldásokat keresni (határokat átlépni, gyors, nem válik megbélyegzetté a segítségéért forduló), valamint az, hogy a kortársak/sorstársak könnyebben nyílnak meg egymásnak ("egy cipőben járnak"), könnyebben értik meg egymás problémáit. A képzés során a résztvevő a szociális kompetencia fejlesztés, saját élményű tapasztalatok át-/megélése eredményeképpen, valamint alapvető társadalmi ismeretek megszerzése, a segítő munkával kapcsolatos ismeret, tudás és gyakorlat alapjainak elsajátításával képes lesz kortársai/sorstársai élethelyzetének megértésére, valamint a változás/változtatás facilizálására, a személy aktivitásának mozgósítására a helyzet kezelésében.

 

Emellett igyekszünk olyan új módszerekkel és eszközökkel megismertetni a résztvevőket, amelyek jelenleg népszerűek (coaching, gamification, stb.). A tervek szerint büntetés-végrehajtási intézet meglátogatására is sor kerül.

 

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezés szükséges. A képzési napokon  ebédet biztosítunk.

 

A képzés időpontjai: 2020. 01. 25-26. (szombat-vasárnap), 2020. 01. 31. (péntek).

 

A képzés helyszíne: 6300 Kalocsa (a pontos helyszín megnevezése később, a jelentkezés függvényében!)

 

Jelentkezés az alapitvany@valtosav.hu e-mail címen, 2020. 01. 20. (hétfő) 12. 00 óráig!

 

Várunk szeretettel!

 

Üdvözlettel: Mészáros Mercedes szakmai vezető és a VSA munkatársai

 

JELENTKEZÉSI LAP

jelentkezesi_lap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hankook