.
  
 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 


 
 


 

 

A projekt: Fogvatartásból szabadult fiatalok társadalmi és munkaerő-piaci(re)integrációs esélyeinek növeléseRövid projektleírás: fogvatartásból szabadult és/vagy deviáns/kriminális életvezetésű fiatalok társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációs esélyeinek és lehetőségeinek megteremtése és növelése folyamatos (utó)gondozási modell és civil támogató rendszer működtetésével. A projekt a szupportív és edukatív elemek komplexitására és szinergiájára épít. Legfőbb elemei a pszichoszociális gondozás és a célcsoport eljuttatása képzésbe ill. a nyílt munkaerő-piacra.
Időtartam: 18 hónap (2006. 05. 01. – 2007. 10. 31.)

Az alprojekt időtartama: 6 hónap (2008.07.01.-2008.12.31.)

A projekt megvalósítása röviden: A szabadságvesztéses fogvatartásból szabadultak igen hátrányos helyzetben vannak társadalmi és munkaerő-piaci beilleszkedés szempontjából. Több kutatásunk bizonyította, hogy a szociális és foglalkoztatási ellátásokból, támogatásokból szinte teljes mértékben kiesnek. Számukra egy komplex, integrált és szinergikus szociális és foglalkoztatási segítség szükséges. Erre válaszként dolgoztuk ki projektünket, melynek alapját a társadalmi és munkaerő-piaci beilleszkedés szempontjából releváns és nélkülözhetetlen kompetenciák jelentették. A megvalósítás a következő tevékenységekkel zajlott: 1. Tevékenységek fogvatartás alatt és után: szociális munka/segítő kapcsolat/tanácsadás ügyeleti rendszerben, munkaerő-piaci és álláskereső tréning, Kompetencia-programok, Váltó Program, (Szak)képzések és angol nyelvoktatás, Hozzátartozó Csoport; 2. Tevékenységek fogvatartás alatt: Fókuszban a szabadság – felkészítés/felkészülés a szabadulásra és a munka világára; 3. Tevékenység szabadulás után: "Job coaching" – szabadultak foglalkoztatása és munkaerő-piaci reintegrációjának segítése.
A projektben vállalt indikátorok száma: legalább egy személyes találkozáson részt vett kliensek száma: vállalt: 60 fő, tényleges: 210 fő; szakképzésbe került kliensek száma: vállalt: 24 fő, tényleges: 28 fő; munkába elhelyezettek (bejelentett, 8 órás), 4 hónapos igazolással: vállalt: 12 fő, tényleges 12 fő.

"A projekt az EU társfinanszírozásával, a Nemzeti Fejlesztési Terv Humáneroforrás-fejlesztési Operatív Programja keretében valósult meg."

A kedvezményezett:

Vátló-sáv Alapítvány

1082 Budapest, Üllői út. 42.

Tel./fax: (061)-352-6755

e-mail: alapitvany@valtosav.hu

honlap: www.valtosav.hu

Közremuködő szervezet neve és elérhetősége:
ESZA Európai Szociális Alap
Nemzeti Programirányító Iroda
Társadalmi Szolgáltató Kht.
1134 Budapest, Váci út 45.
Tel.: 298-0500
Fax: 273-2580

NEMZETI FEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG

 www.nfu.hu

ESZA EURÓPAI SZOCIÁLIS ALAP

NEMZETI PROGRAMIRÁNYÍTÓ IRODA

TÁRSADALMI SZOLGÁLTATÓ KHT.

www.esf.hu


 

 
 


HankookUnlocked projekt logo